Άνοιξη ίσον παστέλ!

Μύρισε Άνοιξη! Η βασίλισσα των εποχών, με αέρα ανανέωσης μας φτιάχνει την διάθεση και μας χαρίζει μια πανδαισία χρωμάτων για να εμπνευστούμε και να πειραματιστούμε με την διακόσμηση του σπιτιού μας! Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις για αυτή τη σεζόν, τα παστέλ μεταφέρουν την Άνοιξη στο σπίτι μας και μας φανερώνουν τις ονειρεμένες τους αποχρώσεις!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Η παστέλ χρωματική παλέτα αποτελείται από τους απαλούς τόνους όλων των χρωμάτων, με πρωταγωνιστές το γαλάζιο, το ροζ του κουφέτου, το λιλά, το πράσινο της μέντας, το σιέλ, το μωβ της λεβάντας, το κοραλί και το κίτρινο. Η γλυκύτητα και η απαλότητα των χρωμάτων αυτών προσδίδουν στο χώρο την αίσθηση της φρεσκάδας, της ηρεμίας και της ευεξίας.

Μια τέτοια παλέτα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού με διαφορετικές αναλογίες και συνδυασμούς, αναλόγως με το ύφος που θέλετε να δημιουργήσετε! Η ήπια ένταση των αποχρώσεων σας επιτρέπει να παίξετε και να πειραματιστείτε, είτε πρόκειται απλώς για μερικές πινελιές που θα σπάσουν τη μονοτονία, είτε για μια μεγάλη επιφάνεια που θα λειτουργεί ως φόντο.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πράξη! Για ρομαντική άποψη επιλέξτε vintage έπιπλα και λεπτομέρειες, όπως παλαιωμένα κάδρα, καθρέφτες ή ριχτάρια σε παστέλ αποχρώσεις. Βάψτε παστέλ τα μικρά δωμάτια του σπιτιού για να φαίνονται μεγαλύτερα. Για girly διάθεση, μπορείτε να επιλέξετε μια παστέλ ταπετσαρία με σχέδια. Χρειάζεται πάντα λίγο προσοχή στις αναλογίες – θέλετε φρεσκάδα όχι παιδικότητα! Χρησιμοποιείστε λευκό για να φέρει μια ισορροπία. Επίσης, τα παστέλ ταιριάζουν ιδανικά με ξύλινα έπιπλα, είτε φθαρμένα για νοσταλγικό country στυλ, είτε σε μοντέρνες γραμμές. Τέλος, σημειώστε ότι τα παστέλ μπορούν να γίνουν βαρετά αν δεν ενισχυθούν με διάφορες υφές που προσφέρουν χαρακτήρα κι ένταση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε ονειρεμένες συνθέσεις χρησιμοποιώντας τις γλυκές αποχρώσεις της Άνοιξης! Τι περιμένετε? Άνοιξη ίσον παστέλ!