4 λόγοι που αγαπάμε το γκρι στη διακόσμηση

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αναζητούν έμπνευση και ιδέες για την διακόσμηση του χώρου τους στο Pinterest και το Instagram, τότε γνωρίζετε πως το γκρι χρώμα είναι το απόλυτο must στο σύγχρονο design. Είναι μια τάση που, απ’ ότι φαίνεται, έχει έρθει για να μείνει. Πρόκειται για το πιο hot trend που κυριαρχεί στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια κατακτώντας τις καρδιές των διακοσμητών παγκοσμίως.

Χαρακτηρίζεται ιδανικό χάρη στην ευελιξία του να συμπληρώνει άψογα χρωματικές παλέτες που κινούνται σε neutral τόνους. Μάλιστα μπορεί να αναδεικνύει ακόμα και τις πιο έντονες, ζωηρές αποχρώσεις. Πρόκειται για ένα χρώμα που μπορεί ανεπιτήδευτα να καθορίσει την ατμόσφαιρα ενός χώρου ή να λειτουργήσει ως μπαλαντέρ. Εμείς βρήκαμε 4 λόγους για να το εντάξετε στην διακόσμησή σας. Μπορείτε να το επιλέξετε είτε ως ήσυχο background με σκοπό την ανάδειξη ενός statement piece είτε ως κύριο συστατικό πάνω στο οποίο θα κουμπώσουν τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου σας!

Το γκρι είναι ο βασιλιάς του μονοχρωματικού design

Γνωρίζατε ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει 500 αποχρώσεις του γκρι; Είναι πράγματι εντυπωσιακό! Εάν, λοιπόν, είστε λάτρης του minimal και η ‘φασαρία’ χρωμάτων σας δημιουργεί πονοκέφαλο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά τις αγαπημένες σας αποχρώσεις ακολουθώντας την μέθοδο layering (πάντα με μέτρο και ισορροπία) και να δημιουργήσετε το απόλυτο μονοχρωματικό design scheme! Μεταβάλλοντας τον τόνο και την απόχρωση του γκρι που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε βάθος, ένταση και ρυθμό στο χώρο.

 

Το γκρι είναι ένα χρώμα πρακτικό κι ευέλικτο

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού αυτού του χρώματος είναι η ιδιότητα χαμαιλέοντα που διαθέτει.

Ούτε πολύ φωτεινό, ούτε πολύ σκούρο – μπορεί να είναι ταυτόχρονα ορατό και αόρατο, ανάλογα με την διάθεσή σας. Μπορείτε φυσικά να το επιλέξετε ανάλογα με το στυλ και τη χρήση του χώρου. Κατάλληλο για παρασκήνιο αλλά και για να τραβήξει τα βλέμματα, το γκρι αποτελεί την συντριπτική επιλογή των διακοσμητών.

 

Το γκρι μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα στυλ διακόσμησης

Μπορεί να είναι συσχετισμένο με την minimal ή την industrial διακόσμηση, ωστόσο το γκρι κουμπώνει παντού με ευκολία και χάρη.

Χρησιμοποιήστε το σε urban χώρους συνδυάζοντας το με μεταλλικά στοιχεία, γυαλί ή τσιμέντο. Επίσης, επιλέξτε το για πιο παραδοσιακό στυλ στο εξοχικό σας, καθώς συνδυάζεται τέλεια με λευκό και γαλάζιο. Μπορείτε να παίξετε και με τις υφές και τα μοτίβα στα υφάσματα ή τα υλικά για να αναδείξετε το στυλ που επιθυμείτε.

 

Το γκρι είναι το σκούρο χρώμα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα

Οι σκούρες αποχρώσεις του γκρι μπορούν να αντικαταστήσουν την αγριάδα του μαύρου, χωρίς να κλέβουν από την ένταση και την τόλμη ενός πιο επιβλητικού χώρου. Επίσης δεν τρομάζουν ή κουράζουν τον επισκέπτη.

Όποιο στυλ διακόσμησης κι αν προτιμήσετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι το γκρι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο χώρο σας, χαρίζοντας του μια ξεχωριστή ταυτότητα!

Φωτογραφία: © Apa Architects