Διακοσμήστε σε ethnic ρυθμούς!

Διακοσμητικά ταξίδια εμπνευσμένα από τις εικόνες της Μέσης Ανατολής και την εκκεντρικότητα της Αφρικής! Από την Κίνα ως το Μαρόκο κι από το Μεξικό μέχρι την Ινδία, αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να ανακαλύψει την ιδιαιτερότητα αυτών των πολιτισμών, τη ζεστασιά των υλικών και των χρωμάτων τους, τις υφές και τις μυρωδιές τους! Η ethnic διακόσμηση αγαπιέται ιδιαίτερα από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει πολύ κι έχουν μυηθεί και σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς. Η μοναδικότητά της και ο διαχρονικός χαρακτήρας της θα ανανεώσουν ιδιαίτερα το σπίτι σας, γι’ αυτό, τολμήστε την αλλαγή και μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα εξωτικό χάρτη!

Η ethnic διακόσμηση φημίζεται για τα ιδιαίτερα μοτίβα, τα έντονα χρώματα, τα υφάσματα και τα υλικά πλούσια σε υφή καθώς και για τα παραδοσιακά αντικείμενα κι έπιπλα. Τα ethnic αντικείμενα, ως μεμονωμένα διακοσμητικά, μπορείτε να τα εντάξετε σε κάθε είδους διακόσμηση και σε κάθε χώρο που θέλετε να εμπλουτίσετε μια ιδιαίτερη πινελιά. Το προσωπικό στυλ σας και οι ανάγκες του κάθε χώρου, είναι αυτά που θα καθορίσουν αν το ύφος αυτό θα προσδιοριστεί από τις λεπτομέρειες ή από ένα μεγάλο κεντρικό κομμάτι που θα πάρει ρόλο πρωταγωνιστή. Αρχικά θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε ποιας χώρας οι παραδοσιακές αναφορές σας γοητεύουν περισσότερο και θέλετε να τις υιοθετήσετε στην διακόσμησή σας.

Βάλτε ζωηρά κι έντονα χρώματα, παντρέψτε διάφορα prints και patterns σε χαλιά, υφάσματα και κουρτίνες, επιλέξτε πλούσιες υφές με περίπλοκα σχέδια και πληθωρικά μοτίβα και φτιάξτε ένα μαγευτικό ανατολίτικο σκηνικό. Τολμήστε και συνδυάστε έπιπλα σε αποικιοκρατικό ύφος, διακοσμητικά σκαλισμένα σε ξύλο και μέταλλο, πολλές και διαφορετικές στρώσεις μαξιλαριών και υφασμάτων, χειροποίητα αντικείμενα και κεντημένα υφάσματα. Η γήινη φύση των αντικειμένων του ethnic στυλ είναι ο λόγος που τα κάνει τόσο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Παραδοσιακές ή μοντέρνες, οι ethnic επιρροές δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, που ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς. Επιλέξτε την αγαπημένη σας κουλτούρα, υιοθετήστε τα χαρακτηριστικά της και μεταμορφώστε το σπίτι σας σε μία εξωτική απόδραση!

Φωτογραφία: Amir Cherni