Διακόσμηση με τούβλα στους τοίχους του σπιτιού!

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι ολοένα και περισσότεροι χώροι ενσωματώνουν στο design τους τοίχους κι επιφάνειες καλυμμένες από τούβλα. Πρόκειται για ένα trend που επικροτούμε αφού αποτελεί μοναδικό τρόπο για να δώσετε ταυτότητα, ενδιαφέρον και βάθος σε οποιονδήποτε χώρο. Όταν δε η διακόσμηση με τούβλα είναι προϋπάρχουσα και δεν έχει προστεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, τότε η ομορφιά πολλαπλασιάζεται. Αναδεικνύεται η ομορφιά και η ιστορία του εκάστοτε κτιρίου ή χώρου, παντρεύοντας το παρελθόν με το παρόν.

Το τούβλο στους τοίχους μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε – σαν φθηνή λύση – γύρω στα τέλη του 1900. Στην σύγχρονη, όμως, αρχιτεκτονική κι εσωτερική διακόσμηση, επιλέγεται συνειδητά σαν τεχνική που συμπληρώνει ή πρωταγωνιστεί σε ένα design scheme. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα των τούβλων να προσδίδουν χαρακτήρα και ζεστασιά και να δημιουργούν πολύ ιδιαίτερα σκηνικά. Είτε είστε λάτρης του industrial, του Scandinavian ή πιστός ακόλουθος του minimal, θα βρείτε την έμπνευση που θέλετε. Διαβάστε παρακάτω ιδέες για το πώς να εκμεταλλευτείτε σωστά ένα από τα πιο hot design trends της φετινής χρονιάς!

Διακόσμηση με τούβλα για όλα τα στυλ διακόσμησης

Παρά το γεγονός ότι τα τούβλα αποτελούν την δημοφιλέστερη επιλογή στην βιομηχανική διακόσμηση, στην ουσία πρόκειται για μια τεχνική που μπορεί μπορεί να κουμπώσει άψογα σε όλα τα στυλ. Αναλόγως την υφή, το χρώμα και τη φθορά, ταιριάζουν σε minimal, vintage ή country μέχρι Scandinavian και shabby chic διακόσμηση.

Εάν προτιμάτε να διατηρήσετε το industrial ύφος του χώρου σας, τότε θα σας προτείναμε να δώσετε έμφαση σε μεταλλικές λεπτομέρειες. Χρησιμοποιείστε παράλληλα γυμνές λάμπες, νικέλινες επενδύσεις, ατσάλινα δοκάρια και εμφανείς σωληνώσεις που λειτουργούν ως πρακτικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία. Η διακόσμηση με τούβλα στους τοίχους συνδυάζεται ιδανικά με ξύλινα πατώματα ή δάπεδα τσιμεντοκονίας και άγριες επιφάνειες που θυμίζουν εργοστάσιο ή αποθήκη και προδίδουν ένα βιομηχανικό παρελθόν.

Στην περίπτωση όμως, που στη διακόσμηση του χώρου σας επικρατεί μια πιο σύγχρονη minimal αισθητική, η χρήση του τούβλου μπορεί να χαρίσει αυτή την ιδιαίτερη πινελιά που του χρειάζεται για να αποκτήσει βάθος και διάσταση. Δοκιμάστε να το βάψετε άσπρο, σε ματ ή ακόμα και γυαλιστερή υφή, για να κρατήσετε ουδέτερο και διακριτικό το background. Έτσι θα λειτουργήσει σαν λευκός καμβάς πάνω στον οποίο θα αναδειχθούν τα υπόλοιπα στοιχεία. Ακολουθήστε καθαρές, λιτές και σύγχρονες γραμμές και συνδυάστε σκληρές με γυαλιστερές επιφάνειες για να ενισχύσετε τη μινιμαλιστική διάθεση του χώρου.

Για vintage, country ή shabby chic interiors μπορείτε να επιλέξετε πιο ξεθωριασμένα και φθαρμένα τούβλα, τόσο στην υφή όσο και στο χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα χαρίσετε στο χώρο σας μια ρουστίκ γοητεία.

Επομένως είτε μένετε σε διαμέρισμα, είτε σε loft ή μονοκατοικία όπου όλοι οι τοίχοι είναι clean-cut και προσεκτικά σοβατισμένοι, δεν έχετε παρά να επιλέξετε έναν και να επιτρέψετε στο τούβλο να κάνει την εμφάνιση του κλέβοντας την παράσταση και τις εντυπώσεις των επισκεπτών σας!

Φωτογραφία: © Cornbread Works