Οι μαγικές ιδιότητες του τσιμέντου!

Το τσιμέντο κλέβει την παράσταση και γίνεται πρωταγωνιστής σε όλους τους τομείς του μοντέρνου design! To πιο hot trend στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις καρδιές των διακοσμητών παγκοσμίως. Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται ένα απλό, τετριμμένο υλικό, όμως το τσιμέντο μπορεί να αποτελέσει μοναδικό συστατικό δημιουργίας, δίνοντας μορφή στις πιο τολμηρές και επινοητικές κατασκευές, χώρους, κτήρια, έπιπλα ή ακόμα κι έργα τέχνης!

Το τσιμέντο είναι κυρίως συνδεδεμένο στο μυαλό μας με μινιμαλιστικές λεπτομέρειες και καθαρές γραμμές, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους πιο απροσδόκητους και ασυνήθιστους τρόπους! Η ανθεκτικότητα, η ποιότητας και η μεγάλη αντοχή του υλικού αυτού, σε συνδυασμό με τη βιομηχανική κομψή όψη του, το καθιστούν μια πολύ ενδιαφέρουσα και συχνή επιλογή, η οποία μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τα περιβάλλοντα στοιχεία της!

Το ευπροσάρμοστο αυτό υλικό έχει την ευελιξία να αποτελέσει το ιδανικό φόντο ή το σημείο αναφοράς ανάλογα με τη μορφή του! Μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, αλλά το τσιμέντο προσθέτει μια μοναδική υφή σε ένα χώρο, χαρίζοντας του μια ξεχωριστή ταυτότητα. Από μια πολυτελή minimal μονοκατοικία μέχρι κι ένα βιομηχανικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, ολοένα και περισσότερα σπίτια ενσωματώνουν το μπετόν και την τσιμεντοκονία ως βασικό συστατικό της διακόσμησης τους.

Συνδυάστε ετερόκλητα στοιχεία και δημιουργήστε ένα αρμονικό περιβάλλον με φρέσκες ιδέες. Ανακατεμένα αντισυμβατικά υλικά κατασκευής, τσιμεντένιες επιφάνειες, μεταλλικές λεπτομέρειες και πολλά αξεσουάρ με ξεχωριστή χρηστική αξία, συνθέτουν μία πρωτότυπη εικόνα. Οι τοίχοι και τα δάπεδα από μπετόν, χαρίζουν ένα βιομηχανικό στυλ στο χώρο, απόλυτα μοντέρνο ταυτισμένο με το ύφος του τσιμέντου! Όσο πιο έντονες και “γεμάτες” είναι οι γραμμές σας τόσο πιο βιομηχανικό θα είναι το αποτέλεσμα. Είτε επιλέξετε πατητή τσιμεντοκονία είτε τοποθέτηση μπλοκ τσιμέντου επάνω στην επιφάνεια του τοίχου, προτείνουμε λιτές γραμμές και μοντέρνες επεμβάσεις στην επίπλωση του χώρου.

Συνδυάστε το, επίσης, με ξύλινες επιφάνειες και δερμάτινα έπιπλα για το ultimate urban σκηνικό! Το ξύλο και το τσιμέντο κάνουν ένα ωραίο ζευγάρι, εξισορροπώντας το ένα το άλλο.

Το τσιμέντο μπορεί να κάνει μια μοντέρνα και τολμηρή δήλωση για την αισθητική σας και την διακόσμηση του χώρου σας! Σας προτείνουμε να αγκαλιάσετε την urban αισθητική και να αφήσετε τους ρυθμούς της πόλης να επικρατήσουν όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στο σπίτι σας!

Φωτογραφία: © Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin