Το πράσινο σε όλες του τις αποχρώσεις!

Το πράσινο είναι το χρώμα που έχουμε συνδέσει με την μαγεία και την ομορφιά της φύσης. Είτε ζούμε στην βουή της πόλης είτε στην ηρεμία της εξοχής, το παρατηρούμε γύρω μας σε καθημερινή βάση. Αναγνωρίζουμε τα πράσινα όλων των εποχών καθώς σηματοδοτούν το πέρασμα του χρόνου. Τα φωτεινά και κιτρινοπράσινα σημαίνουν πως η άνοιξη είναι εδώ, ενώ τα πιο σκοτεινά, τα βαθύτερα πράσινα μιλούν για το καλοκαίρι. Υπάρχουν κι εκείνα που ξεθωριάζουν, γίνονται όλο και πιο αθόρυβα και θαμπά και μας οδηγούν προς το φθινόπωρο και τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα. Πώς λοιπόν μπορείτε να μεταφέρετε όλες αυτές τις μαγικές εικόνες της φύσης εντός των δικών σας τοίχων?

Ένα χρώμα τέτοιας λεπτότητας χρειάζεται διακοσμητική σκέψη και σχεδιασμό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι ένα χρώμα που δηλώνει αισιοδοξία και φρεσκάδα, βοηθά στη συγκέντρωση και είναι κατάλληλο για να σηματοδοτήσει νέα ξεκινήματα αλλά και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και ηρεμίας. Το πράσινο διαθέτει μεγάλο εύρος σε τόνους και αποχρώσεις. Ωστόσο, αυτό το εύρος σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο κανείς να επιλέξει το λάθος πράσινο.

Το πράσινο της ελιάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα της σεζόν! Πρόκειται για μια απόχρωση της δεκαετίας του 60 που φέτος κάνει την επανεμφάνιση της κι εμείς την εντάσσουμε στον χώρο μας με μεγάλο ενθουσιασμό! Παρατηρώντας μια ελιά μπορείτε να εντοπίσετε περισσότερες από μια αποχρώσεις. Συνδυάζεται με γήινους τόνους, σε μοντέρνους αλλά και παραδοσιακούς χώρους και με φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το μαλλί και η ψάθα. Για να απογειώσετε το look, χρησιμοποιήστε μια ολόμαλλη φλοκάτη για να ζεστάνει ακόμα και την πιο κρύα μέρα του χειμώνα και μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τον χώρο και με μικρές πραγματικές ελιές!

Αν είστε λάτρεις του βιομηχανικού στυλ, συνδυάστε έναν τούβλινο τοίχο με μια πράσινη φθαρμένη τραπεζαρία και ξύλινες καρέκλες. Για τους πιο ρομαντικούς, στη κρεβατοκάμαρα, παίξτε με τις υφές των υφασμάτων και χαρίστε τις πιο παλ αποχρώσεις του πράσινου στα σκεπάσματα ή τις κουρτίνες. Επίσης, τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας, ένα μάλλινο ύφασμα σε πράσινες αποχρώσεις είναι ότι πρέπει για να σας χαρίσει αυτό το natural feeling που αναζητάτε. Συνδυάστε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου σε ένα λευκό background και επιλέξτε μια ταπετσαρία με patterns που θα μπορούσε να δώσει ταυτότητα στον χώρο σας και να τον απογειώσει. Τέλος, χρησιμοποιήστε το πράσινο χρώμα στις διάφορες μαγευτικές του αποχρώσεις για να φτιάξετε μικρά –αλλά και μεγαλύτερα– διακοσμητικά μαξιλάρια ή και πουφ για το καθιστικό σας.

Φωτογραφία © David Rodríguez y Carlos Huecas.