Φέρνουμε το αφρικάνικο safari στο σπίτι μας!

Αυτό το καλοκαίρι η Αφρική, με σύμμαχο τη φαντασία και την φύση, σας παροτρύνει να συνθέσετε ένα σκηνικό που εξιτάρει τις αισθήσεις αλλά ηρεμεί την ψυχή! Η must τάση της εποχής σας καλεί να δημιουργήσετε χώρους οικολογικούς, επιλέγοντας ως πηγή έμπνευσης το αφρικάνικο safari για να ντύσετε με το στυλ του κάθε χώρο του σπιτιού σας. Ανακαλύψτε πως να δώσετε μια εξωτική ματιά στο σπίτι σας με το λεγόμενο ‘African with a twist’ στυλ διακόσμησης!

Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά! Με προφανή συμπάθεια στις ακατέργαστες φόρμες, το σύγχρονο αφρικανικό στυλ επιστρατεύει φυσικά υλικά όπως τα ξύλα, το μπαμπού, η ψάθα, ο πηλός, το βαμβάκι και το δέρμα. Εάν τα παντρέψετε αρμονικά, στις σωστές αναλογίες και προσθέσετε μοντέρνα αντικείμενα και αποικιακές λεπτομέρειες τότε θα νιώσετε το σπίτι σας να κινείται σε αφρικάνικους ρυθμούς!

Η διακόσμηση σε African στυλ είναι εμπνευσμένη από τη φύση και τα άγρια ζώα, γι’ αυτό και σε αυτήν κυριαρχούν βαριά ξύλινα και επιβλητικά έπιπλα σε καφέ και μπεζ αποχρώσεις, τεράστιοι κομψοτεχνημένοι καθρέφτες, πλεκτά καλάθια και ψάθινα χαλιά, ξύλινοι ανεμιστήρες οροφής, εμπριμέ έντονα χρώματα, μαξιλάρες με tribal γεωμετρικά prints, ξύλινα διακοσμητικά εμπνευσμένα από τη ζούγκλα και τα σαφάρι. Όλα προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια, που αποπνέουν τον τοπικό πολιτισμό και την κουλτούρα και δημιουργούν μια ανεπιτήδευτη αισθητική που μαγεύει με την αυθεντικότητα της.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα υφάσματα διαφορετικής προέλευσης, ριχτάρια, γάζες, λινά και άλλα βαμβακερά υφάσματα για κουρτίνες, διαχωριστικά και ουρανούς κρεβατιών. Διακοσμητικά μαξιλάρια με μοτίβα δανεισμένα από τη φύση που έχουν ταξιδέψει από την άλλη άκρη του κόσμου για να βρουν τη δική τους θέση μέσα στο χώρο σας.
Εάν αναμείξετε όλα τα παραπάνω σωστά και με μέτρο, θα καταλήξετε σε ένα εντυπωσιακό σύγχρονο ethnic αποτέλεσμα που θα σας ταξιδεψει στις σαβάνες και στις ερήμους της Αφρικής!

Photography by Georg Roske