Διακοσμήστε τον χώρο σας με… ύφος βιομηχανικό!

Χρόνο με το χρόνο η βιομηχανική διακόσμηση αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές! Εάν δεν έχετε ήδη γνωρίσει την ακατέργαστη ομορφιά του Industrial Decor, ήρθε η ώρα να σας μυήσουμε εμείς στο πιο hot deco trend!

Για να πετύχουμε το απόλυτο urban σκηνικό πρέπει πρώτα να ξεχωρίσουμε τα στοιχεία που προσδίδουν στη βιομηχανική αισθητική την ιδιαιτερότητά της. Αυτά που οι περισσότεροι προσπαθούν να κρύψουν, αλλά το βιομηχανικό στυλ τα τοποθετεί στο επίκεντρο και τους δίνει ρόλο πρωταγωνιστή! Χώροι που μοιάζουν σαν να είναι υπό κατασκευή, υλικά στην πιο ακατέργαστη μορφή τους, επιφάνειες κι έπιπλα που δείχνουν ημιτελή.

Το industrial design δίνει έμφαση σε μεταλλικές λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας γυμνές λάμπες, νικέλινες επενδύσεις, ατσάλινα δοκάρια και εμφανείς σωληνώσεις που λειτουργούν ως πρακτικά αλλά και διακοσμητικά στοιχεία. Συνδυάζει τούβλο στους τοίχους με ξύλινα πατώματα ή δάπεδα τσιμεντοκονίας. Άγριες επιφάνειες που θυμίζουν εργοστάσιο ή αποθήκη και προδίδουν ένα βιομηχανικό παρελθόν. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως καθαρά, στα φυσικά τους χρώματα και αναδεικνύονται από το άπλετο φυσικό φως, τα μεγάλα ανοίγματα και τους ενιαίους χώρους.

Η ομορφιά των επίπλων βιομηχανικής αισθητικής είναι ότι μπορούν να κουμπώσουν τόσο σε ένα minimal μοντέρνο χώρο όσο και σε μια ατμόσφαιρα με πιο ρετρό ύφος, χωρίς όμως να χάσουν την αγριάδα του χαρακτήρα τους. Στην industrial διακόσμηση τα έπιπλα δημιουργούν μεταξύ τους ένα διασκεδαστικό ανταγωνισμό διεκδικώντας το καθένα ξεχωριστά την προσοχή μας. Όλα επιτρέπονται κι όλα συνδυάζονται μεταξύ τους, συνθέτοντας έτσι μια ευχάριστη έκπληξη για τους καλεσμένους σας.

Συνδυάζοντας το στυλ με τη λειτουργικότητα, το βιομηχανικό ύφος είναι ένας τρόπος να εμπλουτίσετε τη vintage διακόσμηση σας ή να ξεφύγετε από τη μονοτονία της μινιμαλιστικής αισθητικής!