Διακόσμηση από τα βάθη της ζούγκλας!

Αυτή τη χρονιά, ένα deco trend έρχεται από τα βάθη της ζούγκλας να μας σαγηνεύσει και να ανεβάσει τις θερμοκρασίες και δεν είναι άλλο από το jungle exotic décor! Αδιαμφισβήτητα η τάση της χρονιάς και ιδανική για τους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης, μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε μοντέρνες γραμμές χαρίζοντας στο χώρο ένα πιο pop χαρακτήρα, όσο και σε πιο κλασσικές συνθέτοντας ένα πιο colonial σκηνικό. Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε, το jungle décor υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε τροπικά δάση, σαβάνες κι ερήμους, μετατρέποντας το σπίτι σας σε ένα άγριο καταφύγιο!

Οι εκδοχές του jungle trend διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή! Το χειμώνα κινηθείτε σε πιο σκουρόχρωμους τόνους, βαριά υλικά και animal prints, ενώ για το καλοκαίρι μπορείτε να στραφείτε περισσότερο προς τα έντονα χρώματα, τα jungle prints και την πρασινάδα. Όπως και να έχει, απαραίτητο συστατικό είναι η χρήση του ξύλου, του rattan και του bamboo και ο συνδυασμός τους μπορεί να δημιουργήσει πολύ εντυπωσιακές εικόνες, πάντα στην ένταση που εσείς επιθυμείτε.

Σε ένα σκηνικό που παραπέμπει στην γοητεία της ζούγκλας και την αδάμαστη φύση, κυριαρχούν τα ζωηρά τροπικά μοτίβα, τα έντονα ζωντανά χρώματα, τα oversized αντικείμενα και τα χειροποίητα σκαλιστά διακοσμητικά στοιχεία με γεωμετρικά σχέδια. Πρωταγωνιστές είναι τα εξωτικά πτηνά και τα patterns τροπικών φυτών και οργιώδους βλάστησης σε ταπετσαρίες, χαλιά, μαξιλάρια, υφάσματα, τα οποία έχουν κάνει ισχυρό comeback και μπορούν να μετατρέψουν τον εσωτερικό ή τον εξωτερικό σας χώρο σε ένα τροπικό παράδεισο! Πίνακες με αφρικάνικα τοπία, ξύλινα παραδοσιακά αφρικάνικα μουσικά όργανα, ξύλινες μάσκες και αγαλματίδια θα συμπληρώσουν το décor και θα προσθέσουν μια έξτρα εξωτική πινελιά για ακόμη πιο πιστό αποτέλεσμα. Για τις υφάνσεις κινηθείτε σε υφάσματα με πλούσια patterns εμπνευσμένα από στοιχεία της ζούγκλας, σε διάφορες ζωηρές αποχρώσεις και υφές.

Βασικό κομμάτι της jungle exotic διακόσμησης είναι τα animal kai ta jungle prints, τα οποία εάν χρησιμοποιηθούν ισορροπημένα μπορούν να μαγνητίσουν τους επισκέπτες σας και να δημιουργήσουν ένα φοβερά εντυπωσιακό κι επιβλητικό αποτέλεσμα. Είναι άλλωστε αυτά που τραβούν πρώτα την προσοχή του επισκέπτη στο χώρο. Ωστόσο, θέλει χρόνο και προσοχή στην ένταση και τον συνδυασμό τους για να αποφύγετε την υπερβολή.

Τέλος, μη ξεχάσετε να προσθέσετε τις κατάλληλες δόσεις πραγματικής πρασινάδας! Επιλέξτε από κρεμαστά, εξωτικά ή αναρριχώμενα φυτά με oversized φύλλα και ζωντανά χρώματα και είστε έτοιμοι να απολαύσετε τον δικό σας τροπικό παράδεισο!

Φωτογραφία: © Georg Roske