Τα οπτικά παιχνίδια του γεωμετρικού design!

Η γεωμετρία είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητο στοιχείο της ισορροπίας στους εσωτερικούς χώρους και η απόδοσή της μέσα από το interior design μπορεί να μας χαρίσει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μετατρέποντας την διακόσμηση σε μια πρόκληση φαντασίας! Παραλληλόγραμμα και πολύγωνα, μεμονωμένα σχήματα ή σε επανάληψη, γεωμετρικές εφαρμογές του ίδιου μοτίβου ή διαφορετικών, σε πολλές ζωηρές αποχρώσεις ή σε μια. Είτε είναι σε σχεδιαστικό επίπεδο, είτε στη μορφή μοτίβων ή μορφών, το γεωμετρικό design έχει τη μαγική ιδιότητα να σπάει τη μονοτονία και να προσθέτει μια ζωηράδα στον χώρο. Ακόμα κι δεν αγαπάτε τις αντιθέσεις ή τις υπερβολές, υπάρχουν τρόποι για να την εντάξετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας, διακριτικά και στον βαθμό που εσείς επιθυμείτε. Εμείς σας δίνουμε ιδέες για να υιοθετήσετε αυτήν την ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη τάση των γεωμετρικών σχημάτων!

Φανταστείτε το χώρο σας σαν ένα μεγάλο καμβά έτοιμο να δεχθεί γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα που θα τοποθετηθούν με δημιουργικό τρόπο στη μορφή που εσείς θα επιλέξετε! Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενταχθούν στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αμέτρητοι και η διαδικασία τόσο διασκεδαστική που θα μαγέψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς! Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γεωμετρία σε διάφορα patterns στα πλακάκια, την ταπετσαρία, το χαλί, τα υφάσματα των μαξιλαριών, μιας κουρτίνας ή και στο σχήμα ενός ολόκληρου επίπλου. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε να την ακολουθήσετε πιο αφηρημένα, πχ. στο τρόπο τοποθέτησης των επίπλων σας. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού κι αν την εντάξετε δε θα περάσει απαρατήρητη!

Το γεωμετρικό design επιτρέπει σε εκείνους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα, να ξετυλίξουν συναρπαστικά οπτικά παιχνίδια και ενδιαφέρουσες προκλήσεις και να βρουν έξυπνες κι εντυπωσιακές λύσεις! Μια τέτοια λύση είναι και η εντυπωσιακή τεχνική του color blocking, η οποία συνδυάζει αποχρώσεις διαφορετικών χρωμάτων και εφαρμόζεται πάνω σε επιφάνειες διαφόρων γεωμετρικών σχημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους. Η επιβλητική αυτή τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί στους τοίχους ή στα έπιπλα, δημιουργώντας έτσι οπτική ένταση στο χώρο.
Ένα άλλο trend που ολοένα κι εξελίσσεται είναι οι κύβοι. Έπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά σε σχήμα κύβων, 3D έργα τέχνης αποτελούν από τις πιο εκκεντρικές αλλά ιδιαίτερες εφαρμογές της γεωμετρίας στο χώρο της διακόσμησης.

Τέλος, οι τοίχοι αποτελούν τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να φέρετε τη γεωμετρία στο σπίτι σας! Είτε επιλέξετε ταπετσαρία, πλακάκια σε γεωμετρικά μοτίβα ή illustrations, ο τοίχος σας θα αποκτήσει μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα διάσταση! Ότι κι αν αποφασίσετε, η απόδοση του γεωμετρικού design μέσα από μοτίβα, χρώματα κι έπιπλα είναι σίγουρα εντυπωσιακή!

Φωτογραφία: © Luis Beltran