Εμπνευστείτε και υιοθετήστε την τάση του Lettering!

Τώρα που μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας και οι θερμοκρασίες καταβαίνουν, εμείς θέλουμε να σας δώσουμε μερικές δημιουργικές διακοσμητικές ιδέες που θα σας κρατήσουν μέσα στο σπίτι, απολαμβάνοντάς το κάθε λεπτό! Ας μιλήσουμε λοιπόν για το Lettering, το οποίο αποτελεί αδιαμφισβήτητα το απόλυτο deco trend της φετινής χρονιάς, παντρεύοντας την γραφιστική με την διακόσμηση! Γράμματα ή σύμβολα, λέξεις και φράσεις, μηνύματα με νόημα που εμπνέουν και φτιάχνουν τη διάθεση, αναδεικνύοντας παράλληλα τον χώρο σας και την προσωπικότητα σας!

Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

Τρισδιάστατα, φωτεινά, φτιαγμένα από ξύλο ή μέταλλο, μόνα τους ή σε σύνθεση, τα γράμματα που θα επιλέξετε να πρωταγωνιστήσουν στο γραφείο ή το σπίτι σας είναι προσωπική υπόθεση! Δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικά fonts, χρώματα ή και μεγέθη εάν θέλετε το αποτέλεσμα να έχει ένα πιο quirky look. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετικούς τρόπους να τα εκθέσετε, είτε σαν σημείο αναφοράς, είτε σαν συμπληρωματικό αξεσουάρ, ανάλογα με την προσωπικότητα και το ύφος του κάθε δωματίου.

Πως να το υιοθετήσετε

Το Lettering μπορεί να υιοθετηθεί στο σαλόνι, την τραπεζαρία, την κρεβατοκάμαρα, το γραφείο ή ακόμα και το παιδικό δωμάτιο, σε χώρους μοντέρνους και minimal αλλά και σε πιο industrial ύφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινακίδες από παλιά μαγαζιά σε πιο ρετρό ύφος ή ξύλινα γράμματα που συμβολίζουν κάτι για εσάς ή έχουν τα αρχικά σας. Δώστε σε ένα ευφάνταστο αγαπημένο σας quote, την θέση και τον χώρο που του αξίζει. Ακόμη και φράσεις ολόκληρες που σας γεμίζουν χαρά ή σας εκφράζουν, μπορούν να δώσουν την προσωπική σας σφραγίδα στη διακόσμηση του σπιτιού. Πολύ ιδιαίτερες είναι οι φωτισμένες επιγραφές, σε vintage ή neon μορφή, που δημιουργούν ένταση και δίνουν λάμψη κι ενδιαφέρον σε οποιονδήποτε χώρο κι αν τοποθετηθούν.

Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε να ακολουθήσετε, η τάση του lettering μπορεί να πηγάζει από μια ιδέα απλή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα μαγνητίσει πάνω του όλα τα βλέμματα, μαρτυρώντας στους επισκέπτες κάτι από την προσωπικότητά σας. Μήπως ήρθε η ώρα για ένα δημιουργικό makeover;

Φωτογραφία: © Cornish Barn