Διακόσμηση με αντρική προσωπικότητα!

Η διακόσμηση του σπιτιού μέχρι πρόσφατα ήταν γυναικεία υπόθεση και οι άντρες δεν έδειχναν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο θέμα. Κόντρα σε όσα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, όμως, οι σύγχρονοι άντρες δείχνουν να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, να προσαρμόζονται και να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις στο χώρο του interior design, έτσι ώστε να μπορούν να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο με στυλ και λειτουργικότητα! Εάν λοιπόν θέλετε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, συνθέτοντας μια εικόνα που παραπέμπει περισσότερο στην ανδρική παρουσία, τότε πρέπει να κινηθείτε στις γραμμές της masculine διακόσμησης. Το μυστικό είναι να διαμορφώσετε το σπίτι σας σύμφωνα με την προσωπικότητα και το στυλ σας, εμπλουτίζοντας το με προσεκτικά μελετημένες, κομψές αρσενικές πινελιές που είναι εύκολο να εντοπιστούν σε όλους τους χώρους. Εμείς θα σας δείξουμε πως!

Η masculine διακόσμηση μπορεί να συνδυαστεί και να χαρίσει στοιχεία της σε διάφορα στυλ, αλλά και να κρατήσει το δικό της χαρακτηριστικό ύφος μετατρέποντας ένα χώρο σε καθαρά αντρική υπόθεση. Σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίζεται από σκούρα χρώματα, άνετα μοντέρνα ή vintage έπιπλα, δερμάτινα υφάσματα και διάφορα στοιχεία διακόσμησης σε πιο σοβαρό ή sophisticated ύφος, τα οποία όλα μαζί συνθέτουν το ιδανικό αντρικό ησυχαστήριο. Προτιμώνται γήινες αποχρώσεις στην επιλογή υλικών για να σπάει η αυστηρότητα και να ισορροπεί το ‘βαρύ’ στοιχείο.

Καλό είναι στα αντρικά σπίτια να κυριαρχεί μια αίσθηση τάξης και λιτότητας, χωρίς να είναι βαριά διακοσμημένα. Η επιλογή των επίπλων και των αντικειμένων θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και με μελέτη έτσι ώστε να είναι χρήσιμα, λειτουργικά αλλά και διαχρονικά. Επομένως επιλέξτε αντικείμενα που έχουν διαχρονική αξία και διαμορφώστε βήμα- βήμα τον χώρο σας, χτίζοντας σιγά σιγά το στυλ διακόσμησης που προτιμάτε. Αν αγαπάτε το κλασικό ή το βιομηχανικό στυλ, τότε μπορείτε να κάνετε μία μίξη αυτών και να επιλέξετε vintage έπιπλα και industrial αντικείμενα, τοίχους από τούβλα, εμφανείς σωληνώσεις και να χρησιμοποιήσετε υλικά, όπως το σκούρο ξύλο, οι rough μεταλλικές επιφάνειες και τα δερμάτινα στοιχεία. Εάν από την άλλη, είστε λάτρεις του μοντέρνου, προτιμήστε καθαρές, minimal γραμμές και αυστηρές γωνίες, που παραπέμπουν σε γεωμετρία. Επενδύστε σε μία design πολυθρόνα ιδανική για χαλάρωση και δώστε έμφαση στο πρωταγωνιστή του σαλονιού σας που δεν είναι άλλος από τον καναπέ σας! Αποτελεί το επίκεντρο του καθιστικού σας και τον καθρέφτη στον τρόπο που ζείτε! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην χρηστικότητα, την άνεση και την ανθεκτικότητα του! Εxtra πόντους παίρνετε για την δημιουργία ενός μοντέρνου λειτουργικού bar, με σετ εργαλείων, κρυστάλλινα ποτήρια για ουίσκι και μερικά ‘ψαγμένα’, δυσεύρετα ποτά για να κεράσετε τους επισκέπτες σας!

Τέλος, αναζητήστε αρωματικά χώρου με νότες από ξύλο, δέρμα ή καπνό που μαρτυρούν την αντρική παρουσία και χαρίζουν στο χώρο μια καθαρή, αρρενωπή και πλούσια μυρωδιά.

Φωτογραφία: © Suite. 030