Το μοντέρνο retro φέρνει το παρελθόν στο παρόν!

Το retro στυλ διακόσμησης μεταφράζεται διαφορετικά από τον καθένα καθώς περιλαμβάνει στυλ από διάφορες δεκαετίες. Ο γενικός όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα που περιέχει μια μίξη από τάσεις και στυλ του παρελθόντος και παρόλο που σχεδόν κάθε εποχή θα μπορούσε να θεωρηθεί retro, είναι συνηθέστερη η αναφορά στις διακοσμητικές τάσεις που κυριάρχησαν στις δεκαετίες 50΄- 60′ -΄70. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει (μεταξύ άλλων) τις καμπυλωτές φόρμες της δεκαετίας του ‘60 ή τα βελούδινα υφάσματα και τα τολμηρά σχέδια που κυριάρχησαν στην δεκαετία του ’70.

Δεν υπάρχει λόγος βέβαια να δεσμευτείτε αποκλειστικά σε μία από αυτές τις τάσεις! Τα retro στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν σχεδόν παντού, ζωντανεύοντας αμέσως όποιον χώρο συναντήσουν και γεμίζοντας τον χρώμα, νοσταλγία και αρώματα που μας επισκέπτονται από τον παρελθόν. Εμείς θα σας δείξουμε πώς να γίνετε πρωταγωνιστές της ιστορίας και δημιουργήστε το δικό σας retro σκηνικό!

Η σύγχρονη ερμηνεία του retro στυλ φέρνει το παρελθόν στο παρόν, δημιουργώντας χώρους μοντέρνους αλλά και ζωηρούς!

Μια διακοσμητική προσέγγιση αρκετά τολμηρή που χρειάζεται προσεκτικές ρυθμίσεις προκειμένου να κουμπώσει αυτό το τόσο εντυπωσιακό και φανταχτερό στυλ στην εικόνα του σήμερα. Συνδυάζοντας το retro και την funky αισθητική του με τις σύγχρονες γραμμές μπορείτε να μετατρέψετε θεαματικά κάποιες γωνιές ή ακόμα και ολόκληρο το χώρο σας.

Η λειτουργικότητα και η απόλυτη άνεση αποτελούν βασικά στοιχεία του ρετρό-μοντέρνου εσωτερικού σχεδιασμού. Πρόκειται για ένα στυλ όπου τα έπιπλα και τα χρώματα ανταγωνίζονται διεκδικώντας την προσοχή σας! Δημιουργείστε συγχρόνους χώρους, όπου κυριαρχούν υλικά όπως το γυαλί, το πλαστικό, το μέταλλο και το ξύλο. Ενσωματώστε έπιπλα με προκλητικές καμπύλες, φουτουριστικά φωτιστικά και αξεσουάρ στα πιο λαμπερά χρώματα. Χρησιμοποιήστε χρωματιστές σόμπες, φούρνους και ψυγεία με χειρολαβές χρωμίου, που προσδίδουν στις σύγχρονες συσκευές τη ξεχωριστή, γοητευτική και συναρπαστική αισθητική του παρελθόντος. Αναδημιουργήστε το διακοσμητικό ύφος των ‘50s -70s στην πιο σύγχρονη προσέγγιση του, τοποθετώντας σε κοινή θέα jukebox, δίσκους, polaroid φωτογραφικές μηχανές, παλιά ρολόγια τοίχου, γραμμόφωνα ή αφίσες από παλιές διαφημίσεις. Βάψτε χρωματιστούς τους τοίχους ή ντύστε τους με ταπετσαρία σε φλοράλ ή έντονα γεωμετρικά μοτίβα και βάλτε στην κουζίνα και το μπάνιο πλακάκια σε παλ χρώματα.

Είτε επιλέξετε να διαμορφώσετε πλήρως το χώρο σας είτε να κάνετε μικρές παρεμβάσεις ή προσθήκες, θα πρέπει να έχετε στο νου σας πάντα να τηρείτε μια ισορροπία τόσο στα έπιπλα όσο και στα χρώματα και τα υλικά για να αποτυπώσετε την αίγλη της εποχής εκείνης στην πιο σύγχρονη μορφή της!

Φωτογραφία: © Romain Ricard