Για τους λάτρεις της Pop Art διακόσμησης!

Για εσάς που απεχθάνεστε την κοινοτυπία και καθετί συμβατικό στην ζωή σας αλλά και στον προσωπικό σας χώρο, σας έχουμε ευχάριστα νέα! To Pop Art στυλ διακόσμησης επανέρχεται από την δεκαετία του ’60 και σας χαρίζει χώρους τολμηρούς, εκκεντρικούς, γεμάτους χρώματα και αντιθέσεις!

Η Pop Art κουλτούρα

Το καλλιτεχνικό κίνημα της Pop Art γεννήθηκε τη δεκαετία του ’50 στην Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο, στα 60s, άνθισε και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βασικά στοιχεία της συγκεκριμένης κουλτούρας αποτέλεσαν η απόρριψη του παραδοσιακού, η σάτιρα και η δημιουργική υπερβολή. Κόντρα στους μέχρι τότε κανόνες της τέχνης, οι Pop Art καλλιτέχνες αντλούσαν την έμπνευσή τους από απλά αδιάφορα αντικείμενα κι από οτιδήποτε συνηθισμένο και καθημερινό. Σατιρίζοντας τον καταναλωτισμό και αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη, απομόνωναν εικόνες και αντικείμενα μετατρέποντας τα σε έργα τέχνης. Μια τάση που εξαπλώθηκε και στην διακόσμηση κι έγινε αγαπητή από όλο τον κόσμο.

Πως να πετύχετε το Pop Art στυλ διακόσμησης

Μιας και πρόκειται για το δημοφιλέστερο ρετρό στυλ διακόσμησης, το ζητούμενο στην Pop Art αισθητική είναι να μεταφέρετε σε έναν λειτουργικό χώρο, την ζωντάνια και το δυναμισμό των 60s. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά στοιχεία που θα πρέπει να υιοθετήσετε για να πετύχετε κάτι τέτοιο? Γενικά στοχεύετε σε μια minimal και λειτουργική διακόσμηση, με έντονες edgy πινελιές. Με έμφαση στις καμπύλες, αποφύγετε τις έντονες γωνίες και προτιμήστε τα στρογγυλά αντικείμενα κι έπιπλα. Από τον καναπέ, το coffee table, τα κομοδίνα και τα φωτιστικά, θα πρέπει όλα να ακολουθούν στρογγυλές ή οβάλ φόρμες. Τολμήστε να συνδυάσετε τον καμπυλωτό, χρωματιστό fluo καναπέ σας με τις περίφημες πολυθρόνες ‘αυγό’. Για την τραπεζαρία επιλέξτε λακαριστό τραπέζι και παντρέψτε το με πλαστικές φουτουριστικές καρέκλες. Συμπληρώστε το look με παλιά πικάπ, λάμπες λάβας και pοp art prints από comics ή παλιές διαφημίσεις γνωστών προϊόντων με χρωματικές αλλοιώσεις.

Χρώματα & υλικά στην Pop Art διακόσμηση

Έντονα γεωμετρικά μοτίβα και ζωηρά χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο, το φούξια, το κόκκινο και το πράσινο θα σας κλέψουν την καρδιά και θα δώσουν ένα παιχνιδιάρικο και χαρούμενο τόνο στο σπίτι σας. Έχετε στο νου σας ότι τα χρώματα βρίσκονται παντού και πρέπει να λειτουργούν συνδυαστικά. Όσον αφορά τα υφάσματα προτιμήστε το βελούδο και αγκαλιάστε την πλούσια υφή του ή οποία συνδυάζεται ιδανικά με την λάκα, το πλαστικό, τον βακελίτη και άλλες παρόμοιες γυαλιστερές επιφάνειες, όπως προστάζει η Pop Art διακόσμηση. Μπορεί η υπερβολή να είναι κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ, χρειάζεται, όμως, μέτρο και ισορροπία για να μην αγγίξετε τα όρια του κιτς. Εάν, ωστόσο, ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα από το αποτέλεσμα!

Φωτογραφία: © Simon Bevan