Ψάθα, Rattan και Bamboo..τα υλικά του καλοκαιριού σας!

Τώρα το καλοκαίρι καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία, εμείς ονειρευόμαστε εξωτικούς προορισμούς, τροπικά νησιά με πράσινα νερά, κοκοφοίνικες κι ethnic διακόσμηση, η οποία όπως θα έχετε αντιληφθεί είναι η απόλυτη τάση του καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια! Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, επιστρατεύουμε τρία must υλικά που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας και να σας ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά και μαγικά! Φυσικά αναφερόμαστε στην ψάθα, το rattan και το bamboo, υλικά που, εάν δουλευθούν με μεράκι και την κατάλληλη τεχνοτροπία, μπορούν να κάνουν θαύματα στην διακόσμηση του σπιτιού σας μεταμορφώνοντας τα πάντα γύρω σας!

Η χρήση των τριών στοιχειών ξεκινά από την αρχαιότητα, με πολιτισμούς που δημιούργησαν έπιπλα, αντικείμενα ακόμα κι έργα τέχνης.

Η ψάθα, το rattan και το bamboo είναι φυσικά υλικά τα οποία προέρχονται από φυτά διαφορετικής προέλευσης, που όταν επεξεργαστούν και πλεχτούν μπορούν να μεταλλαχτούν σε μοναδικά έπιπλα, φωτιστικά, διαχωριστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα δίνοντας στο χώρο μια ιδιαίτερη νότα καλοκαιριού κι εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους.

Η ψάθα, το rattan και το bamboo δένουν απόλυτα μεταξύ τους, τόσο που πολλές φορές μπερδεύουμε το ένα με το άλλο, ωστόσο έχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές.

Η ψάθα, για αρχή, είναι πιο διαδεδομένη στην Ευρώπη, προέρχεται από καλαμιές, ιτιές και λυγαριές και η επεξεργασία της μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή επίπλων, χαλιών και καλαθιών. Διαχρονική και ανθεκτική αποτελεί μια μοναδικά φινετσάτη προσθήκη στο κήπο, την βεράντα αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού. Ιδιαίτερη έμφαση στην κομψότητα δίνει και η βιεννέζικη ψάθα, μια πιο κλασσική επιλογή, η οποία ωστόσο βρίσκει τρόπους να επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο με νέες εφαρμογές και σχέδια.

Το rattan από την άλλη, προέρχεται από την Κεντρική Αφρική και την Νοτιοανατολική Ασία, επομένως μας παραπέμπει σε πιο ethnic προορισμούς. Μετά την επεξεργασία του, οι ίνες του rattan παρουσιάζουν μεγαλύτερο πάχος από αυτό της ψάθας, καθιστώντας το ιδανικό για την κατασκευή πολύ ανθεκτικών επίπλων που μπορείτε να ενσωματώσετε στην διακόσμηση σας σε μεγάλες συνθέσεις ή μικρές γωνιές.

Τέλος, το bamboo είναι ένα υλικό που προέρχεται από την Ασία και πρόκειται για ένα τεράστιο άκαμπτο καλάμι που επεξεργάζεται σε διάφορες στιγμές της ανάπτυξής του δίνοντας ξεχωριστό κάθε φορά αποτέλεσμα. Το πιο ανθεκτικό όλων, το bamboo είναι ιδανικό για έπιπλα, διακοσμητικά ή διαχωριστικά χώρων.

Τόσο η ψάθα, όσο το rattan και το bamboo aναδεικνύoυν την tropical αισθητική με τον καταλληλότερο τρόπο, μετατρέποντας το περιβάλλον γύρω σας στον απόλυτο εξωτικό προορισμό, ωστόσο μην ξεχνάτε πάντα να τα ισορροπείτε με μέτρο και να αποφεύγετε τις υπερβολές!

 

Φωτογραφία: © Scorpios Mykonos & KStudio