Πώς να εντάξετε το κίτρινο χρώμα στο σπίτι σας!

Λίγα λόγια για το κίτρινο χρώμα

Ψάχνετε τρόπο να κλέψετε λίγο από την ζωντάνια και την ηλιοφάνεια της άνοιξης και να την εντάξετε στο σπίτι σας; Το κίτρινο χρώμα είναι το κατάλληλο για εσάς! Ζωηρό, χαρούμενο και παιχνιδιάρικο, στην γυαλιστερή ή την ματ μορφή του, το κίτρινο έχει ένα σωρό ευεργετικές ιδιότητες που μας αποδεικνύουν ότι πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι μας. Ένα χρώμα που εκπέμπει χαρά και αισιοδοξία, διεγείρει την φαντασία, φτιάχνει την διάθεση και προκαλεί χαρά. Το χρώμα του ήλιου και της θετικής ενέργειας που ξυπνά μέσα μας την δημιουργικότητα, επηρεάζει θετικά το νευρικό μας σύστημα και διευκολύνει την επικοινωνία. Φυσικά υπάρχουν προκλήσεις για όσους το επιλέξουν μιας και το κίτρινο δεν συγχωρεί λάθη. Πρόκειται για ένα χρώμα που θα κυριαρχήσει στη φετινή σεζόν και θα ενισχύσει την ανοιξιάτικη αίσθηση στο χώρο σας κάνοντάς τον πιο λαμπερό, ζεστό και φιλόξενο.

Tόνοι κι αποχρώσεις του κίτρινου

Ένα χρώμα που, στις διαφορετικές αποχρώσεις του, έχει τη δύναμη να επηρεάσει την διάθεσή σας και την μέρα σας. Γι’αυτό μην υποτιμάτε ποτέ την ισχυρή επίδρασή του! Το κίτρινο  χρώμα διαθέτει πληθώρα αποχρώσεων που μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα πρωτότυπες κι ενδιαφέρουσες τονικές συνθέσεις. Χρειάζεται όμως να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και εγκράτεια. Στις σωστές αναλογίες και τονικότητες είναι ικανό να αναδείξει τον χώρο κι όχι να τον καταστρέψει. Έχετε πολλές επιλογές στις διαφορετικές του αποχρώσεις. Από τις πιο κρεμ ή σαφράν, στο κίτρινο του ηλιοτροπίου ή τους πιο όξινους τόνους του, όπως το λεμονί και το κίτρινο φωσφοριζέ, η γκάμα είναι τεράστια. Ό,τι κι αν επιλέξετε είναι σημαντικό να ταιριάζει στην αισθητική και την προσωπικότητά σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να το υποστηρίξετε και να το εντάξετε αρμονικά στην διακόσμησή σας.

Ίσως δεν είναι εύκολο να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση, αλλά αν πετύχει, ο ήλιος θα λάμπει πάντα στο σπίτι σας! Αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;

Πού και πώς να χρησιμoποιήσετε το κίτρινο χρώμα

Το κίτρινο αποτελεί χρώμα – πρόκληση, μιας και μπορεί να προκαλέσει κούραση ή ενόχληση στα μάτια αν χρησιμoποιηθεί λανθασμένα. Το μυστικό είναι να το χρησιμοποιήσετε στις σωστές αναλογίες και στα σωστά δωμάτια. Οι ειδικοί συνήθως το επιλέγουν για να ενισχύσουν τον φυσικό φωτισμό σε ένα χώρο, για να καθοδηγήσουν το βλέμμα εκεί που επιθυμούν μέσα στο σπίτι και για να δημιουργήσουν μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που θα δώσει ένταση σε όλες τις ουδέτερες αποχρώσεις.

Μπορεί να πρωταγωνιστήσει ιδανικά σε μια έντονη ταπετσαρία με τολμηρά μοτίβα, σε ένα έργο τέχνης, σε ένα χαλί ή ένα ριχτάρι του καναπέ. Εάν όμως η βάση σας είναι σκούρα και θέλετε να φωτίσετε κάποιο δωμάτιο τότε μπορείτε να το επιλέξετε για τις κουρτίνες ή τα μαξιλάρια. Για πιο ποπ ύφος, επιλέξτε κίτρινο coffee table με γυαλιστερή επιφάνεια ή έντονες ματ δερμάτινες πολυθρόνες. Τέλος, για πιο παιχνιδιάρικο ύφος, βάψτε κίτρινες κάποιες εσωτερικές πόρτες ή ντουλάπια κι αμέσως θα λάμψει ολόκληρο το σπίτι!

Φωτογραφία: © DHD Architecture