Διακόσμηση από την Σκανδιναβία!

H Σκανδιναβική διακόσμηση προέρχεται από χώρες της Βόρειας Ευρώπης όπως είναι η Σουηδία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία και έχει ως βάση της την απλότητα και την λειτουργικότητα του χώρου και των επίπλων. Οι Σκανδιναβοί συνθέτουν απόλυτα μοντέρνους, εκλεπτυσμένους και λειτουργικούς χώρους, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μια καθημερινότητα με ηρεμία και στυλ! Τόσο το κοινό όσο και οι interior designers το λατρεύουν και το ακολουθούν φανατικά γι’ αυτό κι εμείς μπήκαμε στο πειρασμό να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στο Σκανδιναβικό στυλ την ομορφιά και την μοναδικότητά του!

Η βασική συνταγή είναι η εξής! Συνδυάστε μίνιμαλ επίπλωση σε απλές λιτές γραμμές, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του φωτισμού, παντρέψτε διαφορετικές υφές και υλικά και επιλέξτε εργονομικά αντικείμενα που παρέχουν χώρους αποθήκευσης, μεγαλώνουν τους χώρους του σπιτιού και χαρίζουν ένα αίσθημα άνεσης και χαλάρωσης!

Το ξύλο είναι το αγαπημένο υλικό των Σκανδιναβών και το συστατικό της επιτυχίας του ζεστού χαρακτήρα των σπιτιών τους! Το χρησιμοποιούν στα δάπεδα, στους τοίχους, στο ταβάνι αλλά και στα έπιπλα τους! Είναι ένα υλικό που διατηρεί μακροπρόθεσμα τη ποιότητα του, τους συνδέει με τη φύση και προσδίδει στο χώρο μια αίσθηση ζεστασιάς! Σε γενικές γραμμές προτιμήστε τα φυσικά υλικά και κινηθείτε σε γήινους και διακριτικούς χρωματικούς συνδυασμούς, δίνοντας το πρωταγωνιστικό ρόλο στο άσπρο, το γκρι και το μαύρο που δένουν τέλεια μεταξύ τους αλλά και με το ξύλο!

Μη φοβηθείτε να αναμείξετε το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο, ούτε να συνδυάσετε έπιπλα και αντικείμενα από διαφορετικές εποχές, αρκεί να συνδέονται χρωματικά! Ποιος είπε πως οι καρέκλες στην τραπεζαρία πρέπει να είναι ίδιες; Αντιθέτως, φροντίστε να μην μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους! Μια άλλη ιδέα που μπορείτε να υιοθετήσετε από τους Σκανδιναβούς είναι η τάση του συνδυασμού πολλών κάδρων σε έναν τοίχο!

Προσοχή, η αίσθηση του ‘ανοιχτού χώρου’ είναι πολύ σημαντική! Για να συνθέσετε, λοιπόν, ένα minimal αποτέλεσμα φροντίστε τα έπιπλα και τα αντικείμενα να μην είναι στριμωγμένα. Εάν ο χώρος είναι μικρός, τα έπιπλα περιορίζονται στα απαραίτητα, ενώ αντίστοιχα εάν είναι μεγάλος, τα έπιπλα απομακρύνονται το ένα από το άλλο.

Μαζέψαμε τα μυστικά των Σκανδιναβών και σας τα παρουσιάσαμε, το μόνο που μένει είναι να βάλετε το προσωπικό σας στυλ και γούστο και να δημιουργήσετε την δικιά σας αποτέλεσμα!