Πως θα αναδείξετε την τραπεζαρία σας!

Ας μιλήσουμε για την τραπεζαρία, το δωμάτιο που χρησιμοποιείται λιγότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε! Μικρή ή μεγάλη, στην κουζίνα ή σε δικό της χώρο, η τραπεζαρία αποτελεί αδιαμφισβήτητα το σημείο συγκέντρωσης του σπιτιού. Είτε οργανώνετε διάφορα dinner party για τους φίλους, είτε μαζεύεστε με την οικογένεια γύρω από το τραπέζι για το καθημερινό φαγητό, πρόκειται για το σημείο του σπιτιού σας που όχι μόνο σας επιτρέπει αλλά σας ενθαρρύνει να μοιράζεστε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Γιορτές, γενέθλια, Κυριακάτικα μεσημέρια και τώρα που φτιάχνει ο καιρός, καλοκαιρινές βραδιές με φίλους στην βεράντα ή το μπαλκόνι, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή για να ανανεώσετε τον χώρο της τραπεζαρίας σας, όπου κι αν είναι αυτός!

Μπορεί να βρίσκεται σε ένα ενιαίο χώρο με το σαλόνι ή τη κουζίνα, μπορεί όμως και να είναι τοποθετημένη σε διαφορετικό χώρο που της επιτρέπει να έχει το δικό της στυλ και ταυτότητα. Όπως και να έχει, η τραπεζαρία έχει την δύναμη να διατηρήσει την διακοσμητική ισορροπία ενός χώρου ή να του δώσει χαρακτήρα με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Επιλέξτε το ξύλο σαν υλικό, στην φυσική του μορφή ή βαμμένο, εάν θέλετε να διαρκέσει στο χρόνο και να δημιουργήσετε την κατάλληλη βάση πάνω στην οποία θα κουμπώσουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

Φυσικό ξύλο με νερά ή ραβδώσεις για να προσθέσετε υφή, να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα και να πλησιάσετε την country ή την rustic αισθητική. Εάν μάλιστα προσθέσετε πολύχρωμα υφάσματα με μοτίβα και αντικείμενα σε ethnic ύφος τότε έχετε δημιουργήσει ένα bohemian décor. Εάν πάλι το ενισχύσετε με λευκές καρέκλες, γκρι υφάσματα και χαλιά με ασπρόμαυρες ρίγες, τότε έχετε ακολουθήσει το scandinavian style. Τέλος, προτιμήστε μια τραπεζαρία σε λιτή αυστηρή γραμμή με σκούρο, λείο ξύλο για μοντέρνο, minimal αποτέλεσμα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη επιλογή είναι το mix n match το οποίο αναφέρεται κυρίως στους πιο τολμηρούς και ζωηρούς χαρακτήρες!

Εάν νιώθετε ότι απευθυνόμαστε σε εσάς, τότε επιλέξτε διαφορετικές μεταξύ τους καρέκλες, είτε στο χρώμα είτε στο στυλ και το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Μια άλλη ιδέα είναι να συνδυάσετε καρέκλες από την μία πλευρά και παγκάκι από την άλλη. Ή μπορείτε να επιλέξετε να αναδείξετε τον χώρο τοποθετώντας μια ταπετσαρία, ένα μεγάλο καθρέφτη ή ένα εκκεντρικό φωτιστικό! Ότι κι αν επιλέξετε φροντίστε να συμβαδίζει με το υπόλοιπο ύφος του χώρου και προσοχή μην παρασυρθείτε σε υπερβολές!

Φωτογραφία: © 05 ΑΜ Arquitectura